معرفی سگ شیتزو | 1 نژاد سگ کوچک
شیتزو به معنای “شیر کوچک” است، اما هیچ چیز خشنی در مورد این نژاد سگ وجود ندارد. این سگها، سگ هایی مهربان و عاشق هستند و خوی وحشیای ندارند.
شیتزوها که صرفاً برای همدم بودن و حیوان خانگیبودن پرورش یافته اند، سگ های خانگی مهربان، شاد و اهلیای هستند که سرگرمیشان دنبال کردن صاحبانشان از اتاقی به اتاق دیگر در منزل هست. شیتزو از زمان های قدیم، تونسته که جایگاه خودش رو در بین افراد مختلف جامعه به دست بیاره و حتی تونسته که محبوب امپراطورها هم بشه.
سگ شیتزو، یک گزینه مناسب برای حیوان خانگی بودن هستند که با حیوانات دیگر و حتی کودکان به راحتی میتوانند کنار بیایند، البته این نکته را در نظر داشته باشید که وقتی کودک شما با سگ شیتزو تنها است، باید به او نظارت داشته باشید تا باعث آزردگی و ناراحتی سگ نشود. بهتر است برای جلوگیری از این مورد، به کودکتان نحوه برخورد مناسب با یک حیوان خانگی را آموزش دهید.
در توصیف سگ شیتزو میتوان گفت که اون یک سگ کوچک و دوست داشتنی هست که عاشق نوازش هست و عشق زیادی رو به صاحب خودش میده.
شخصیت سگ شیتزو
شیتزوها حیوانات خانگی شگفت انگیزی هستند. آنها به راحتی میتوانند با سایر حیوانات کنار بیایند. شخصیت مطیع و آرام شیتزوها باعث شده است تا آنها تبدیل به همراهان خوبی برای کودکان شوند. البته موارد زیر را در هنگام بازی کودکتان با سگ شیتزو در نظر بگیرید:
- بهتر است کودک شما در حالت نشسته با او بازی کند.
- کودک باید یاد بگیرد که انگشتان خودش را از چشمان برجسته شیتزو دور نگه دارد، چرا که احتمال آسیب دیدگی وجود دارد.
شیتزوها نژادی مهربان و آرام هستند و همراه و همدم مناسبی برای انسان هستند. خشونت جز ویژگیهای شخصیتی آنها نیست و از آنها انتظار شکارچی بودن و یا نگهبان بودن نداشته باشید. وقتی که شیتزوها در آغوش صاحبانشان در حال وقت گذرانی هستند، خوشحالترین هستند.
گاهی ممکن است وقتی مهمانی وارد خانه میشود، شیتزو به آنها پارس کند، اما نگران نباشید. بعد از چند دقیقه با او دوست میشوند. شخصیت شیتزوها بسیار جذاب است. آنها به هیچ کس این اجازه را نمیدهند که آنها را نادیده بگیرد.
ویژگی ظاهری سگ شیتزو
شیتزوها قدی بین 9 تا 10 اینچ دارند و وزنشان بین 9 تا 16 پوند متغییر است. شیتزوها پوشش بلندی دارند که به رنگ های زیر دیده میشود:
- مشکی
- سفید
- خاکستری
- قرمز
- و … .
گاهی اوقات پوشش سگ شیتزو ممکن است طرح خاصی داشته باشد و لکههای رنگی بر روی دم و پیشانی او دیده شود. در حدود سن 10 تا 12 ماهگی، پوشش شیتزو از حالت کرکی دوران تولگی به پوشش بزرگسالی تغییر پیدا میکند. این روند تغییر در حدود 3 ماه طول میکشد.
یکی از ویژگی های جالب سگ های شیتزو، دندان و فک آنهاست. فک پایین آنها کمی پهنتر از فک بالا است و دندان های بالا در هنگام بسته شدن دهان، به جای بیرون، به درون داخل دندان های پایین فرو میروند.
برای دیدن اطلاعات بیشتر، به صفحه اصلی سایت سر بزنید.
نکات مراقبتی و نگهداری از سگ شیتزو
به دلیل اینکه شیتزوها پوشش بلندی دارند، شانه زدن روزانه موهایشان ضروری هست. بهتر است هر 6 تا 8 هفته یک بار هم سگتان را برای اصلاح، به آرایشگاه مخصوص ببرید. هنگام شانه زدن، باید مطمئن شوید که شانه را از انتها تا سطح پوست انجام میکشید. اکثر آرایشگران باتجربه شیتزو به سگ این را میآموزند که در حالی که موهایشان را به صورت تکه تکه شانه میزنند، به پهلو بخوابد. شانه زدن به این شکل هم برای آؤایشگ و هم برای خود سگ راحتتر است و سریعتر انجام میشود.
ناخن های شیتزو باید هر ماه کوتاه شود و گوش های آنها نیز هفتهای یک بار از نظر کثیفی، قرمزی یا بوی بدی که میتواند نشان دهنده عفونت باشد، باید بررسی شود. گوش شیتزوها را هر هفته با یک پنبه آغشته به گوش پاک کن ملایم و متعادل pH مناسب پاک کنید تا از بروز مشکلات سلامتی جلوگیری شود. توجه داشته باشید که مو در داخل مجرای گوش شیتزو رشد میکند و اگر سگ شما بیش از حد معمول به عفونت گوش مبتلا میشود، هر از گاهی این موها را از داخل مجرا با روش های مناسب کوتاه و خارج کنید.
صورت شیتزو، مانند یک کودک تازه متولد شده، نیاز به توجه و مراقبت روزانه دارد. صورت آنها بعد از خوردن غذا کثیف میشود. مسئله دیگر این است که چشمان آنها به راحتی اشک میریزد، بنابراین لازم است که صورتشان را به طور مرتب با یک پارچه نرم و مرطوب شده با آب گرم پاک کنید.
بسیاری از نژادهای کوچک مستعد مشکلات دندانی هستند و شیتزو نیز از این قاعده مستثنی نیست. مراقبت از دندان های سگ شیتزو بسیار مهم است. مسواک زدن منظم دندانها باید با مسواک نرم و خمیر دندان سگی مخصوص انجام شود که لثهها و دندان های آنها را سالم نگه میدارد.
سعی کنید که روزانه سگ خودتان را به پیاده روی کوتاهی ببرید. این کار برای سلامتی و حفظ وزن او لازم است. همچنین این سگها گاهی اوقات دیده شده که به پریدن از مکان های بلند در منزل علاقه نشان میدهند.
شیتزو نیز به گرما حساس است. آنها باید در روزهای گرم در اتاقی با تهویه مطبوع یا اتاقی با هواکش بمانند تا دچار گرمازدگی نشوند.
تغذیه سگ شیتزو
اینکه سگ بالغ شما چقدر غذا میخورد به اندازه، سن، هیکل، متابولیسم و سطح فعالیت آن بستگی دارد. سگها نیز مانند انسانها متفاوت هستند و همه آنها به یک مقدار غذا نیاز ندارند. همچنین کیفیت غذای سگی که خریداری میکنید نیز میتواند تفاوت ایجاد کند. هر چه غذای سگ بهتر باشد، انرژی و مواد مغذی بیشتر به سگ شما میدهد و مقدار کمتری از آن در هر وعده لازم است.
سلامت سگ شیتزو
شیتزوها عموماً سالم هستند، اما مانند همه نژادهای سگ، مستعد ابتلا به شرایط و بیماریهای خاصی هستند:
-
آلرژی:
آلرژی یک بیماری شایع در سگها است. سه نوع اصلی وجود دارد:
- آلرژی غذایی: که با حذف برخی غذاها از رژیم غذایی سگ درمان میشود.
- آلرژی تماسی: که در اثر واکنش به یک ماده موضعی مانند ملافه، پودر کک، شامپو سگ یا سایر مواد شیمیایی ایجاد میشود.
- آلرژیهای استنشاقی: که توسط آلرژن های موجود در هوا مانند گرده، گرد و غبار یا کپک ایجاد میشوند. درمان ممکن است شامل محدودیتهای غذایی، داروها و تغییرات محیطی باشد.
-
دیسپلازی هیپ سگ شیتزو:
تشکیل غیرطبیعی حفره ران که میتواند باعث درد در ناحیه لگن شود.
-
لوکساسیون کشکک:
که به معنای دررفتگی (لوکساسیون) کاسه زانو (کشکک) است. مفصل زانو (اغلب پای عقبی) به داخل و خارج از جای خود میلغزد و باعث درد میشود. این عارضه میتواند فلج کننده باشد.
-
دیسپلازی کلیه نوجوانان (JRD) :
یک نقص ژنتیکی کلیه است که در سگ های جوان مشاهده میشود. در این حالت سگ بیش از حد تشنه است و مکرر ادرار میکند. وزنشان کاهش پیدا میکند، استفراغ میکنند و قدرت ندارند.
-
سنگ مثانه و عفونت مثانه:
این بیماری میتواند در اثر عوامل زیادی مانند پروتئین، منیزیم و فسفر بیش از حد در رژیم غذایی یا فاصله زمانی طولانی بین ادرار ایجاد شود. عفونت مثانه میتواند ناشی از عفونت های باکتریایی یا ویروسی باشد. اگر شیتزو شما نیاز به دفع مکرر ادرار دارد و ادرار خونی باشد، به نظر میرسد در ادرار کردن مشکل دارد، یا از، از دست دادن اشتها رنج میبرد، او را برای معاینه نزد دامپزشک ببرید.
-
مشکلات چشمی سگ شیتزو:
این مشکلات در بین شیتزوها غیرمعمول نیست. چرا که چشمان درشت آنها برآمده است. اختلالات آنها معمولا شامل: کراتیت و التهاب قرنیه است که میتواند منجر به زخم قرنیه و کوری شود. پروپتوز، زمانی که کره چشم از کاسه چشم خارج میشود و پلکها در پشت کره چشم گیر می کنند. دیستیشیازیس، رشد غیرطبیعی مژهها در حاشیه چشم، که منجر به برخورد مژهها به چشم میشود. اکتوپی مژک، وضعیتی شبیه دیستیشیازیس. آتروفی پیشرونده شبکیه، یک بیماری دژنراتیو سلول های بینایی شبکیه که به سمت کوری پیش میرود. و خشکی چشم (کراتوکونژونکتیویت سیکا)، خشکی قرنیه و ملتحمه. در صورت مشاهده قرمزی، سوزش یا پارگی بیش از حد فوراً با دامپزشک خود تماس بگیرید.
-
باقی ماندن دندان های شیری و مشکلات دندان و لثه:
این مشکلات غیرعادی نیست. چرا که ممکن است دندان های شیری شیتزو در هنگام بیرون آمدن دندان های دائمی دست نخورده باقی بمانند. گاهی اوقات لازم است دامپزشک دندان های شیری را بکشد. مهم است که دندان های توله سگ را به طور مرتب مسواک بزنید و مشکلات دندانی مانند بوی بد دهان و لق شدن دندانها را به دامپزشک خود گزارش دهید.
-
فتق ناف:
در بین شیتزوها شایع است. اغلب، اینها به دلیل دیر بسته شدن خط وسط شکم ایجاد میشوند. اگر فتق کوچک باشد، ممکن است با بالغ شدن توله سگ بسته شود. گاهی اوقات جراحی برای اصلاح آن ضروری است.
-
شانت پورتوسیستمیک کبد:
یک ناهنجاری مادرزادی است که در آن عروق خونی اجازه نمیدهند خون از کبد عبور کند. در نتیجه خون آن طور که باید توسط کبد پاک نمیشود. جراحی معمولا بهترین درمان است.
-
عطسه معکوس:
زمانی رخ میدهد که سگ بیش از حد هیجان زده است، غذای خود را خیلی سریع میبلعد یا در غذایش مواد حساسیت زا وجود دارد. ترشحات بینی روی کام نرم میریزد و باعث بسته شدن آن روی نای میشود. سگ خس خس میکند و ممکن است نگران شود. با آنها به آرامی صحبت کنید و سعی کنید که آنها را آرام کنید. برخی میگویند که بستن سوراخ های بینی به طوری که سگ مجبور شود از طریق دهان نفس بکشد، سریعترین راه برای جلوگیری از عطسه معکوس است.
صرف نظر از اینکه سگ شیتزو شما در اولین باری که او را به خانه میآورید چقدر سالم است، باید برای هر مشکلی که ممکن است در طول زندگی او پیش بیاید آماده باشید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید